GLASBENA UMETNOST

Pozdravljeni, osmošolci.

Zadnji dan v šoli ste dobili navodilo za učenje glasbene umetnosti s pomočjo e- učbenika. Upam, da ste pridno vadili, zdaj pa je čas, da preizkusimo, koliko znanja ste pridobili. Pošiljam vam vaje z vprašanji. Na vprašanja odgovorite pisno v glasbene zvezke. Prosim, da pišete odgovore na vajo 1 na en list, vajo 2 pa na drugi list v zvezku. Potem svoje odgovore poslikate s telefonom in mi posnetke pošljete na elektronski naslov lovre.osbc@gmail.com. Datumi, do kdaj pričakujem vaše rešene naloge, so na delovnem listu. Prosim, da delo skrbno in resno opravite.

Prijeten dan in uspešno delo vam želim, učiteljica Lana

Bovec, 24.3.2020

 

31.3. – 6.4.2020

Lepo pozdravljeni, osmošolci.

Vedno več vemo o klasicizmu, zato bomo danes zaključili to glasbeno obdobje s ponavljanjem učnih vsebin. In malo bolj se bomo posvetili poslušanju glasbe. Za vas sem pripravila še delovni list o Beethovnu, če ga želite dodati k zapiskom.

Na spodnjih povezavah so glasbena dela, ki jih moramo poznati. Pazljivo jim prisluhnite.

Sledi kviz o teh skladbah. Odgovore na vprašanja v kvizu pričakujem do 6. aprila.

Lepe, zabavne, pa tudi delovne dneve vam želim, učiteljica Lana

 

7.4. – 13.4.2020

Pozdravljeni, osmošolci.

Danes začnemo spoznavati novo umetniško obdobje - romantiko. Nekaj skladb in skladateljev iz tega obdobja že poznate. Omenili smo jih že v nižjih razredih. Najprej pa si poglejmo glavne značilnosti romantičnega ustvarjanja. Zbrano preberite informacije na učnem listu. Delovna naloga v tem tednu je sledeča: 

Vaja 4: na spletnih straneh poišči in prisluhni eni skladbi, ki jo je ustvaril Čajkovski, eni skladbi Schuberta, Chopina in Smetane. Avtorje in naslove skladb zapiši v zvezek kot vidiš na primeru.

Primer: P. I. Čajkovski, balet Labodje jezero, Ples malih labodov

Seveda zapiske o skladbah, ki si jih poslušal, pošlješ na moj naslov. 

Lep in prijeten delovni teden vam želim, učiteljica Lana

Šolski utrip

VRTEC BOVEC

Mala vas 121
5230 Bovec

PODRUŽNIČNA ŠOLA SOČA

Soča 28
5232 Soča

PODRUŽNIČNA ŠOLA IN VRTEC ŽAGA

Žaga 29
5224 Srpenica