Novosti v knjižnici 2022-2023

V zadnjem tednu pred počitnicami učenci vračajo učbenike in dobivajo POLETNE VREČKE PRESENEČENJA ter učbenike za prihodnje šolsko leto. 

V ponedeljek, 19.6., so vrečke presenečenja z učbeniki za prihodnje šol. leto prejeli 1.a in 4.a, učenci 3.a so prejeli učbenike, učenci 5.a pa vrečke presenečenja. 

V torek, 20.6., so učbenike vračali in za prihodnje šolsko leto prejeli učenci 8.a in 7.a razreda.

V sredo, 21.6., so učbenike vračali in za prihodnje šolsko leto prejeli učenci 6.a in 5.a razreda. 

V četrtek, 22.6., so učenci 2.a razreda in 3.a razreda prejeli POLETNE VREČKE PRESENEČENJA (v vrečki 2.a so bili tudi učbeniki za prihodnje šolsko leto). 

Učenci 6. - 9. razreda bodo učbenike za angleščino prejeli naknadno (v septembru), ostale učbenike pa prejmejo pred zaključkom šolskega leta. Učenci, ki imajo po 25.6. še morda kakšne obveznosti, lahko učbenike seveda obdržijo za ta čas.  Učenci 1. triletja bodo delovne zvezke, ki jih prejmejo v trajno last, prejeli v začetku meseca septembra. 

-------------------------------------------

V predpočitniških tednih v šolski knjižnici nastajajo POLETNE VREČKE PRESENEČENJA. Zahvaljujemo se tudi zal. KUD Sodobnost ter Knjigarni Mladinska knjiga iz Tolmina, ki so podarili del vrečk, ki jih bomo uporabili.

-------------------------------------------

4. maja 2023 nas bo ob zaključku BRALNE ZNAČKE obiskala pisateljica Nataša Konc Lorenzutti, z njo se bodo srečali učenci 4. - 9. razredov. 

Več inf. o pisateljici si lahko preberemo tukaj: https://drustvo-dsp.si/pisatelji/natasa-konc-lorenzutti/

-------------------------------------------

V tem tednu med 22. novembrom in vse do nedelje, 27. novembra 2022, se v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču odvija Knjižni sejem. Vstop na sejemsko dogajanje je vse dni brezplačen, bogat program pa si lahko pogledamo na spletni strani https://knjizni-sejem.si/ , kjer lahko tudi spremljamo prenos nekaterih dogodkov. Poleg bogatega programa pa je sejem zanimiv predvsem zaradi široke ponudbe knjig najrazličnejših založb po zelo ugodnih sejemskih cenah. Ne spreglejte niti možnosti, da si na spletni strani sejma lahko natisnete kupon za brezplačni mestni avtobusni promet po Ljubljani (LPP) oz. kuponček za popust za karto za vlak do Ljubljane. Vsi tisti, ki ne boste obiskali sejma, pa lahko knjige po ugodnejših cenah pri različnih založbah kupujete tudi preko spletnih strani (povezave na spletni strani sejma). 

Naj omenimo še, da lahko obisk Knjižnega sejma združite z različnimi drugimi aktivnostmi, ta vikend bo namreč na isti lokaciji Gospodarskega razstavišča tudi smučarski sejem Snežinka. Prav tako ta vikend pa bo Ljubljana zažarela tudi v praznični okrasitvi.

Fotografije

Šolski utrip

VRTEC BOVEC

Mala vas 121
5230 Bovec

PODRUŽNIČNA ŠOLA SOČA

Soča 28
5232 Soča

PODRUŽNIČNA ŠOLA IN VRTEC ŽAGA

Žaga 29
5224 Srpenica