MATEMATIKA

 

 

Pozdravljeni, devetarji!

Vsem učencem in njihovim staršem želiva predvsem veliko zdravja. Potrebovali pa bomo tudi veliko znanja. Zato objavljava nekaj vaj za vzdrževanje matematične forme za vse devetarje.

 

 

Teden 1 (od 16.3. do 22.3.)

a) Zbirka nalog 2. del

Poglavja Prizma, Valj in Piramida (štiristrana piramida) - rešujete vse naloge, ki jih še niste rešili. Rešujete v zvezek, lahko poseben zvezek, ker boste naloge po prihodu v šolo oddali svojemu učitelju. 

b) Rešite npz - Polo 1, ki je v priponki. Polo lahko natisnete na list in jo rešite ali pa rešujete v zvezek (v priponki posebej tudi rešitve!). Naloge 3. e) in f) še nismo obravnavali. Pustite prazno. Tudi to nalogo - polo po prihodu v šolo oddate.


Teden 2  (od 23.3. do 29.3.)

a) Zbirka nalog 2. del

Še vedno iste naloge - Poglavja Prizma, Valj in Piramida (štiristrana piramida) - rešujete vse naloge, ki jih še niste rešili. Rešujete v zvezek, lahko poseben zvezek, ker boste naloge po prihodu v šolo oddali svojemu učitelju. 

b) Rešite npz - Polo 2, ki je v priponki. Polo lahko natisnete na list in jo rešite ali pa rešujete v zvezek (v priponki posebej tudi rešitve!) Nalogo 3d izpustite!

c) Nova snov OBDELAVA PODATKOV - V priponki so naloge - ponovitev iz 8. razreda. Rešite! Natisnite naloge ali jih rešujte v zvezek. Rešitve so v priponki pod Rešitve (obdelava podatkov).

Vse naloge pregledamo v šoli!


Teden 3  (od 30.3. do 5.4.)

a) Nova snov OBDELAVA PODATKOV - Vsa navodila so v priponki Aritmetična sredina.

b) Naredi naloge v priponki Aritmetična sredina - naloge. Natisni ali naredi v zvezek.

c) Prepiši snov Modus, ki je v priponki.

d) Naredi naloge v priponki Modus - naloge. Za zadnje tri naloge (8., 9. in 10.) si podatke svojih sošolcev izmisli. Natisni ali naredi v zvezek.


Teden 4 (od 6.4 do 12.4.)

Ni obvestil.


Razvedrilo: Matematični kenguru (neobvezni del, to še ne pomeni, da ne poizkusite)

Tekmovanje Mednarodni matematični Kenguru 2020 bi morali izvesti tretji četrtek v marcu (tj. 19. 3. 2020), a smo ga zaradi trenutnih zdravstvenih razmer prestavili za nedoločen čas.

Da bi čas do tekmovanja hitreje minil in da se boste učenci na tekmovanje lahko še bolje pripravili,
smo omogočili spletno reševanje nalog z nekaterih izmed preteklih tekmovanj Mednarodni matematični kenguru.

Spletna stran:
https://www.dmfa.si/Tekmovanja/Kenguru/SpletnoTekmovanje.aspx

 

V kolikor  imate tehnične težave ali pa  kakršnakoli vprašanja, pišite na dejanbc@gmail.com ali marjeta.mrakic@gmail.com.

Marjeta in Dejan

In še dodatna pomoč:

POZOR, v kolikor imate TEŽAVE

Drage učenke/dragi učenci,
smo študenti matematičnih smeri na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani.
Ker smo se vsi skupaj znašli v neugodni situaciji in ker zna biti šolanje od doma za marsikoga težavno, vam nudimo brezplačno pomoč pri učenju matematike. Pomoč je namenjena predvsem tistim, ki imate pri matematiki težave in se snovi ne spete naučiti sami. Ker bomo pomoč nudili tudi gimnazijcem in osnovnošolcem iz drugih šol, nas prosim ne obremenjujte po nepotrebnem. Probleme poskusite najprej rešiti sami in se o njih pogovorite s sošolci ali domačimi. Če bodo po tem težave še vedno prisotne, pa rade volje pomagamo po svojih najboljših zmožnostih. Učenje bomo lahko izvajali individualno, v skupinah, po telefonu, zoomu, mailu ali fb chatu -- kot vam bo najbolj odgovarjalo. Glede terminov pa se bomo dogovarjali sproti, saj imamo tudi mi pouk ob različnih urah.

Lepo vas pozdravljamo,


Sara Bizjak // sarabizjak97@gmail.com // 031-321-406
Urša Blažič // ursa.blazic@gmail.com // 051-200-525
Maj Gaberšček // majbc1999@gmail.com // 070-411-612
Enej Kovač // enej.kovac@gmail.com // 041-239-829
Matevž Kusterle // matevz.kusterle@gmail.com // 041-260-929
Ines Sovdat // sovdat.ines@gmail.com // 051-727-601

Šolski utrip

VRTEC BOVEC

Mala vas 121
5230 Bovec

PODRUŽNIČNA ŠOLA SOČA

Soča 28
5232 Soča

PODRUŽNIČNA ŠOLA IN VRTEC ŽAGA

Žaga 29
5224 Srpenica