Nagovor ravnateljice ob koncu šolskega leta 2020/21

24.06.2021
OŠ BOVEC

Dragi učenci, spoštovani starši, sodelavke in sodelavci!

 

Jutri, 25. junija, bo minilo 30 let, odkar je Slovenija razglasila samostojnost. Slovenski narod se je na demokratičen način odločil za svojo državo. Skupaj smo zbrali pogum in naredili korak, o katerem so naš predniki le sanjali. Danes smo lahko ponosni nase, saj bogastvo našega naroda ni zgolj v blagostanju in materialnih dobrinah, temveč zlasti v naši besedi in kulturi, ki jo že tisočletja gojimo na tem prelepem kosu zemlje. Tudi v prihodnosti se moramo vsi skupaj truditi, da bomo še naprej razvijali enake vrednote in pristne medčloveške odnose. Našo mlado državo moramo imeti radi, biti nanjo ponosni in se zavedati, kaj vse so naši predniki zanjo žrtvovali.

 

Danes pa se skupaj veselimo tudi konca šolskega leta. Še se spomnim, kako sem se kot otrok tudi jaz vsako leto veselila šolskih počitnic. Danes ste tudi vi končno dočakali svoj zadnji šolski dan. Letošnje leto je za vas potekalo drugače kot običajno, saj niste imeli stika s sošolci. Vaše delo je bilo oteženo, vendar smo s skupnimi močmi prišli do konca in premagali ovire, ki nam jih je zadala epidemija.

 

Ob tej priložnosti bi se rada zahvalila tudi bivšemu ravnatelju Iztoku Kendi, vsem učiteljem, vzgojiteljicam in tehničnemu osebju. Brez vas tega leta ne bi uspešno izpeljali. Pohvale pa seveda gredo tudi vam, učenci, in vašim staršem, ki so vam stali ob strani. Hvala za vaš trud.

 

Počitnice, ki so pred nami, smo si vsi več kot zaslužili. Zato jih dobro izkoristite, preberite kakšno dobro knjigo, se družite s prijatelji, naberite si novih moči za naslednje šolsko leto ter pazite nase in na svoje zdravje.

 

Se vidimo ponovno prvega septembra!

 

Ravnateljica:

Denise Šuler Rutar

Šolski utrip

VRTEC BOVEC

Mala vas 121
5230 Bovec

PODRUŽNIČNA ŠOLA SOČA

Soča 28
5232 Soča

PODRUŽNIČNA ŠOLA IN VRTEC ŽAGA

Žaga 29
5224 Srpenica