V tednu kuhanja, ki je na šoli potekal od 14. 11. do 18. 11. 2022, so učenci in učenke 2. razreda sodelovali pri različnih dejavnostih.
Izdelali so zelenjavni namaz. Pri tem so pridno rezali zelenjavo in se podučili, da je zelenjava z domačega vrta ali okolja najboljša. Spoznali so, da se morajo kuharice in kuharji vsak dan potruditi, da pripravijo zdravo malico in kosilo za vse otroke.
Cel teden so spoznavali našo pridno čebelico kranjsko sivko in jo na koncu tudi izdelali. Barvali so pobarvanke na temo čebelarstva in zdrave prehrane.
Da bodo malice v razredu otroci še bolj pridno jedli, pa so si izdelali pogrinjke, ki jih bodo s pridom uporabljali.
Cel teden so veselo prepevali skladbi Čebelar in Leti moja čebelca.
Za zaključek kuharskega tedna pa so v šolski jedilnici na degustaciji z zanimanjem okušali jedi in sodelovali pri kulturni prireditvi.
Zapisala: Manuela Doles

























