V tednu, ki je posvečen slovenski hrani nas je obiskala šolska knjižničarka Maja in nam povedala pravljico Palačinkarna. Otroci so jo z zanimanjem poslušali in sodelovali, na koncu pa zapeli še nekaj pesmic. Vzdušje je bilo je sproščeno in prijetno. V četrtek, 17. novembra, je tudi pri Ježkih zadišalo. Otroci so gnetli, valjali, oblikovali in okrasili slastne medenjake. Spoznali so, kaj vse potrebujemo za pripravo le teh. Z njimi smo se posladkali po kosilu. Vsak je enega, skupaj z receptom, odnesel tudi domov, da bodo lahko pokazali svoje spretnosti. V petek smo imeli tradicionalni slovenski zajtrk. Jedli smo domačo hrano: domač med, maslo, kruh, mleko in jabolko in seveda še slastni medenjak.
Zajtrk smo popestrili še s pogrinjkom s čebelico, ki so ga otroci izdelali sami. Prižgali smo še svečko in prisluhnili zvokom Slakovih čebelic.