KDO SMO BALONČKI IN KAJ RADI POČNEMO?

27.12.2022

Pri Balončkih na Žagi smo kot ena velika družina. Ker nas je malo, se lahko vsakemu posebej posvetimo, radi si med seboj pomagamo, kdaj pa kdaj pa tudi ponagajamo. Starejši otroci skrbimo za mlajše, mlajši se zgledujemo po starejših, prav tako kot pri vseh družinah pa se tudi pri naši kdaj v čem ne strinjamo. Na srečo to hitro pozabimo in spet postanemo igrivi, nasmejani in razigrani. Veliko pojemo, se razgibavamo, ustvarjamo, poslušamo, se crkljamo, pripovedujemo ... najraje pa se seveda igramo. 

V garderobi smo že zelo samostojni. Včasih komu kdaj ponagaja kakšen copatek, ki noče sam na nogo, vendar mu samo malo pomagamo in je težava hitro rešena. Tudi roke si sami umivamo, čeprav je zaradi tega kakšen rokav večkrat moker. Sami si pri malici namažemo namaz na kruh in to s čisto pravim nožem! Vemo, da ga ne smemo polizati z jezičkom, ampak včasih na to malce pozabimo, sploh takrat, ko vidimo, da je nekaj slastnega še ostalo na njem.

Uživamo v gnetenju plastelina, prav posebej pa je bilo zabavno, ko smo gnetli žemljice, ki smo jih sami pripravili, jih spekli in še tople poskusili. Mmm, bile so zares slastne! Kljub temu, da smo bili nekateri vsi beli od moke, da so bile naše roke lepljive od testa in da nam je moka zbežala celo na tla, smo se počutili kot pravi pekovski mojstri. Lahko si predstavljate, kako ponosno smo svojo žemljico nesli domov in se pohvalili, da smo jo čisto sami naredili.

Vsak teden pa komaj čakamo na petek. Pri Balončkih je to prav poseben dan, saj lahko prinesemo svoje igračke od doma in se z njimi igramo v vrtcu. To je še posebej zabavno!

Upamo, da ste ob branju naših dogodivščin spoznali, kako lepo se imamo. Nekaj utrinkov si lahko pogledate tudi na fotografijah. Lepo pa ste vabljeni, da pridete tudi kdaj na obisk k nam in se sami prepričate, kako prijetno je pri nas na Žagi.

Fotografije

VRTEC BOVEC

Mala vas 121
5230 Bovec

PODRUŽNIČNA ŠOLA SOČA

Soča 28
5232 Soča

PODRUŽNIČNA ŠOLA IN VRTEC ŽAGA

Žaga 29
5224 Srpenica