Tekmovanje v robotiki

16.11.2021
OŠ BOVEC

Naša šola je bila povabljena k sodelovanju v vseevropskem projektu CLILiG (Content and Language Integrated Learning in German). Namen projekta je, da bi mladim po vsej Evropi približali nemški jezik v povezavi s strokovnimi vsebinami, ne zgolj s klasičnim poučevanjem. Letošnja tema je bila robotika, mladi pa so na koncu svoje izdelke predstavili na tekmovanju slovenskih ekip.

Sodelovale so mešane ekipe, vsaka od njih je bila sestavljena iz ene osnovne šole in ene gimnazije. Vsaka šola je prispevala svojo šestčlansko ekipo. Našo šolo so ocenjevali v mešani ekipi skupaj s Tehniško gimnazijo Nova Gorica.

V bovški ekipi je robota programiral Nejc Cuder, pomagala sta mu Mathias Mlekuž in Kristjan Arcet. Nad njihovim delom je bedel njihov mentor, učitelj Iztok Kenda. Zgodbice in posnet dialog v nemškem jeziku so ustvarjale Nina Komac, Ana Trstenjak in Niki Mlekuž Kamarić pod mentorstvom učiteljic Maje Mihelić in Maje Richter. Dekleta so izdelala tudi sceno za nastop robota pod budnim očesom učiteljice Katje Rutar.

Zaradi trenutnih omejitvenih ukrepov glede druženja so bili organizatorji prisiljeni odpovedati tekmovanje v živo, ki bi moralo biti 12. 11. 2021 na Ptuju. Komisija je zato poslana besedila in video posnetke ocenjevala kar po Zoomu.

Naša mešana ekipa je na tekmovanju zasedla 3. mesto.

Iskrene čestitke vsem sodelujočim in iskrena hvala učencem za ves vložen trud! 

Fotografije

Šolski utrip

VRTEC BOVEC

Mala vas 121
5230 Bovec

PODRUŽNIČNA ŠOLA SOČA

Soča 28
5232 Soča

PODRUŽNIČNA ŠOLA IN VRTEC ŽAGA

Žaga 29
5224 Srpenica