V tednu od 13. 11. do 17. 11. 2023 je v šoli potekal projekt Teden kuhanja. Učenci so ves teden kuharicam pomagali pripravljati malice in kosila. Rezali so sadje in zelenjavo, panirali zrezke in pekli kruh. Z vključevanjem učencev v pripravo šolske prehrane želimo ozaveščati o pomenu zajtrka, pripravi domače hrane ter zavedanju o racionalnem ravnanju s hrano in odpadki.
V petek, 17. 11. 2023, smo obeležili Tradicionalni slovenski zajtrk. Čebelarja Vesna in Zdravko sta nam predstavila čebelarsko opremo ter nam razložila, kako nastaja med. Teja iz Mlekarne Planika pa nam je pripravila degustacijo slastnih mlečnih izdelkov in nas opomnila na pomen uživanja le-teh. Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka je bil "Kruh za zajtrk - super dan", zato smo z učenci spekli domač šolski kruh. Tako smo poskrbeli, da so bile prav vse sestavine našega zajtrka lokalne.
Po zajtrku je sledil kulturni program. Učenci so zaigrali predstavo Obisk gospodične Medične, otroški in mladinski pevski zbor pa sta dan zaključila s petjem pesmi Leti moja čebelca.
Tjaša Klinkon




























