Na naši šoli smo tudi letos obeležili Tradicionalni slovenski zajtrk, dan, ki nas spodbuja k zdravim prehranskim navadam in spoštovanju lokalne hrane.
Čebelarja Dana in Zdravko, sta učencem predstavila življenje čebel, njihov pomen za naravo ter naše prehranjevanje. Razveselila sta nas z degustacijo njunega medu. Učenci so ga z navdušenjem poskusili in hitro ugotovili, zakaj mu pravimo »tekoče zlato iz čebeljega panja«. Tudi Lana iz Mlekarne Planika je poskrbela za pravo poslastico. Učenci so poskusili odlične mlečne izdelke, ki jih pridelujejo v naši bližini.
S kratkim kulturnim programom smo se poklonili tako naši naravi kot slovenskim kmetom, čebelarjem, mlinarjem in vsem, ki se trudijo, da nam pridelajo kakovostno hrano. Imejmo v mislih zavedanje o pomembnosti lokalno pridelane prehrane, predvsem pa o tem, kako pomembno je začeti dan z zdravim zajtrkom.
Tjaša Klinkon