Uspeh naših učencev na likovnem natečaju "Matematika združuje"

09.05.2022
OŠ BOVEC

Letošnji Mednarodni dan matematike 14. marec 2022 je potekal pod skupnim geslom "Matematika združuje". Pri DMFA Slovenije so se mednarodnemu praznovanju pridružili z izvedbo likovnega natečaja, na katerem so iskali najlepšo in najbolj domiselno porisano matematično tablo. Prejeli so 140 izdelkov razredov ali manjših skupin učencev in dijakov iz okoli 70 šol, tudi naše. 
Ustvarjalci so pokazali veliko domišljije in likovne spretnosti, pa tudi domiselnih asociacij na matematiko, ki očitno ne združuje le števil, geometrije in logike ampak je tesno povezana tudi z mnogimi drugimi stvarmi. Komisija je v vsaki od štirih kategorij (1.-3. razred OŠ, 4.-6. razred OŠ, 7.-9. razred OŠ, vsi razredi SŠ) izbrala nekaj izstopajočih izdelkov, ki po nJihovi presoji dobro odražajo duh gesla »Matematika združuje« in so tudi likovno ali matematično zanimivi. 

Med nagrajenimi je tudi izdelek iz naše šole. Galerija z nagrajenimi izdelki je na naslovu https://photos.app.goo.gl/YUjYFu7NKyyAhXpP9

Na natečaj je naša šola poslala tri dela. Posebej nagrajeno je bilo delo učenk Lane Cernatič in Doroteje Valas iz 9. razreda ter učenk Sare Jahaj in Taniše Močnik iz 8. razreda.

Vsem sodelujočim učencem in mentoricama učiteljicama Marjeti Mrakič in Kristini Gruden iskreno čestitamo.

Nagrade so kompleti za sestavljanje poliedrov, ki jih je prispevalo podjetje Logika, d.o.o. 

Fotografije

Šolski utrip

VRTEC BOVEC

Mala vas 121
5230 Bovec

PODRUŽNIČNA ŠOLA SOČA

Soča 28
5232 Soča

PODRUŽNIČNA ŠOLA IN VRTEC ŽAGA

Žaga 29
5224 Srpenica